[slideshow id=1 w=525 h=150 template=compact]

Periodiek schenken

Steun een project gedurende de hele looptijd

Blijf betrokken bij JeugdAlijah Nederland  en wordt projectdonateur!
Als projectdonateur maakt u ondersteuning in een vooraf gedefinieerd project met een bij aanvang vastgestelde looptijd, mede mogelijk.

Indien u besluit om een project voor de gehele looptijd te steunen, informeer ons dan voor uw eerste storting. Wij nemen u dan graag in onze administratie op als projectdonateur en informeren u gedurende de looptijd over de voortgang van uw project. Uw jaarlijkse gift maakt u gedurende de looptijd over onder vermelding van de naam van het project.

De mogelijke fiscale voordelen van het ‘schenken gedurende een looptijd korter dan vijf jaar’, zijn dezelfde als die welke gelden voor een ‘eenmalige schenking’.


Periodieke schenking biedt voordelen (periode vanaf vijf jaar)

Blijf langdurig betrokken bij de Jeugd Alijah Nederland door middel van een periodieke schenking, terwijl de belastingregels in uw voordeel werken.

Een periodieke schenking garandeert een vaste financiering voor het door U ondersteunde project  of jeugddorp en vormt een stabiele basis voor langdurige en duurzame ondersteuning van de kansarme kinderen in het betreffende jeugddorp.
Als u uw periodieke schenkingen laat vastleggen in een notariële akte en u ten minste vijf jaar achtereen een bedrag schenkt, zijn de schenkingen volledig aftrekbaar. De kosten van de notariële akte mag u bij het bedrag van de schenking optellen en ook aftrekken.

De fiscus spreekt in het geval van periodieke schenkingen van ‘giften in de vorm van termijnen van lijfrenten’. Ook als u daarnaast aan deze instelling nog een eenmalige schenking doet, zijn de periodieke schenkingen voor de volle 100 procent aftrekbaar. Er zijn geen minima of maxima verbonden aan deze schenkingen.

Wilt u meer weten over “periodiek schenken”? Neemt u dan contact op met uw notaris.

Comments are closed.