[slideshow id=1 w=525 h=150 template=compact]

YOANA JABOTINSKY YOUTH TOWN

YOANA JABOTINSKY YOUTH TOWN ligt in Beeér Yaacov, ten zuiden van Tel Aviv, dichtbij het vliegveld Lod. Van de 800 leerlingen zijn hier 230 leerlingen intern. 90% van de kinderen komt uit de voormalige Sovjet Unie. Op school wordt veel aandacht besteed aan de vakken computerkunde, natuurkunde en wiskunde. Er werken hier ook soldaten, die de kinderen tijdens hun diensttijd voor een periode van twee jaar terzijde staan. Zij maken deel uit van de staf. Zij controleren of de kinderen op tijd opstaan, , brengen netheid bij en helpen bij het huiswerk. Ze vervullen eigenlijk de rol van maatschappelijk werkers. Deze kinderen kunnen voor alles bij ze terecht.
Alle nieuwkomers van de 8ste ‘grade’ (brugklas) gaan aan het begin van het schooljaar een week op ‘survival camp’. Het is tijdens zo’n week echt overleven en iedereen leert elkaar goed kennen. Er wordt zelfs geslapen in de open lucht.
Iedereen is ontzettend blij met het geld waarmee het afgelopen jaar de woon-en slaapkamervertrekken en de badkamers zijn gerenoveerd.

 

Comments are closed.